skip to Main Content

Een goed CV schrijven

In 8 stappen een goed CV schrijven

Een goed CV schrijven is erg belangrijk wanneer u wilt gaan solliciteren op wellicht uw droombaan. In dit artikel leggen wij in acht stappen uit hoe u een goed CV schrijft.

Allereerst de basis. Een foto is erg belangrijk. Zo kan de lezer zien hoe iemand eruit ziet. Voor sommige functies is dit belangrijker dan bij andere functies. Maar het is altijd een goede toevoegingen aan een CV.

Het begint met je persoonlijke gegevens. Het is namelijk wel belangrijk dat de lezer weet om wie het gaat. Denk hierbij aan standaard gegevens zoals je telefoonnummer, adres, e-mail ect.

Nadat de persoonlijke gegevens zijn genoteerd is het tijd om al u school ervaring op te schrijven. Denk hierbij aan opleidingen die relevant zijn. Basisschool heeft niks te maken met u carriere dus dat is niet noodzakelijk om te noteren. Stages daarin tegen zijn wel belangrijk om te noteren omdat dit extra werkervaring laat zien.

Alle opleidingen worden in een rij gezet. Uw meest recent genoten opleiding staat bovenaan. En vervolgens wordt zo het rijtje af gemaakt.

Werkervaring, vaardigheden en certificaten

Als de basis staat kunnen we verder gaan met het invullen van uw CV. Werkervaring is belangrijk om op een CV te zetten. Het is belangrijk dat alle relevante werkervaring op een CV staat. Ook hierbij wordt er gestart met de meest recente werkervaring. Hierbij zet u altijd uw functie neer en de datum wanneer u begon met werken en bent geƫindigd.

Vaardigheden hebben ook een belangrijk plekje op een CV. In vacatures staan namelijk ook vaak beschreven welke vaardigheden er nodig zijn.

Bij het stukje vaardigheden op een CV staat bijvoorbeeld kennis over bepaalde computerprogramma’s, talen en andere cursussen die u wellicht gevolgd heeft. Maar ook sociale vaardigheden kunnen hier neer worden gezet.

Als u certificaten of cursussen heeft gevolgd die relevant zijn voor de functie waar u op solliciteert kunt u dit ook toevoegen aan uw CV.

Een afbeelding met de tekst wat te maken heeft met een goed cv schrijven

Tot slot overige punten en referenties

Hobby’s of persoonlijke interesses mogen ook op een CV staan. Wanneer u bijvoorbeeld solliciteert op een ICT functie kunnen computer interesses goed staan op een CV. Omdat de lezer dan ziet dat u affiniteit heeft met computers.

Als laatste invulling van uw CV kunnen referenties soms handig zijn om te hebben. Dit kan komen van werkgevers maar ook andere betrokkenen kunnen een bijdrage leveren hieraan.

Nu kunt u een goed CV schrijven!

De acht stappen om een goed CV te schrijven op een rijtje:

  1. Een foto
  2. Persoonlijke informatie
  3. Opleidingen en stages
  4. Werkervaring
  5. Vaardigheden
  6. Certificaten/cursussen
  7. Overige
  8. Referenties

Hopelijk bent u zo een stapje dichterbij een nieuwe baan!

Wilt u hulp bij het solliciteren? Klik dan snel op deze link voor een artikel over sollicitatie training!

Back To Top