skip to Main Content

Sollicitatie training

Wat is sollicitatie training?

Het doel van sollicitatie training  is om uw vaardigheden te vergroten in het solliciteren. U kunt ook hulp krijgen bij het schrijven van een motivatiebrief of het maken van een goed CV. Lees hier hoe u een CV schrijft in 8 stappen. Door maatwerk te volgen is het voor iedereen mogelijk om sollicitatietraining als succesvol te ervaren.

Het is belangrijk om goed voor bereidt naar een sollicitatie te gaan. Omdat u uiteindelijk de baan wilt waarop u solliciteert. U vindt het spannend of  ziet ertegen op. Gelukkig kunnen wij u daarmee helpen met onze informatieve berichten. Ook kunt u altijd meer informatie aanvragen of vragen stellen via het contactformulier.

Voor wie is het?

Voor wie is een sollicitatie training:

  • Als u weinig ervaring heeft met solliciteren
  • Als u net bent afgestudeerd
  • Als u wilt leren welke vragen u moet stellen tijdens een gesprek
  • U wilt kunnen benoemen welke organisatie bij u past
  • U wilt de baan krijgen waarop u solliciteert

Wat zijn de voordelen?

Tijdens een sollicitatie training is er veel aandacht voor het krijgen van inzicht in uw sterke en zwakke punten. U krijgt uw eigen spiegel voor gehouden. Door een goed inzicht te krijgen in uw eigen vaardigheden wordt de kans groter op een succesvolle sollicitatie. Het is belangrijk dat u deze vaardigheden professioneel kan presenteren tijdens een gesprek.

De persoon waarmee u een sollicitatie gesprek heeft weet precies wat hij of zij moet vragen of zeggen. Zij hebben namelijk al veel ervaring hiermee. Ook moet u rekening houden met dat mensen doorvragen tijdens een gesprek. Tijdens een training wordt geleerd hoe u hier het beste op kan inspelen.

Ook wordt u geleerd om te letten op uiterlijk, manier van spreken en lichaamstaal. U leert deze onderdelen in uw voordeel te gebruiken en u bewust te worden hiervan. Al deze oefeningen worden vaak toegepast in rollenspellen of in opdrachten die naderhand worden geanalyseerd.

U leert een CV en sollicitatiebrief schrijven. Er is ook veel aandacht voor netwerken en zichtbaar zijn op websites als LinkedIn en Facebook. Deze websites kunnen namelijk goed van pas komen wanneer u op zoek bent naar een baan.

Tot slot wordt u geleerd hoe u vacatures kan analyseren op vacaturebronnen zoals het internet.

Ga nu op zoek

Bent u geïnteresseerd in een sollicitatie training? Ga dan nu op zoek naar een passende trainer of neem contact op met ons via het contactformulier. Wij zijn er voor al uw vragen!

Man op weg naar een sollicitatie training

Back To Top