skip to Main Content

Loopbaancoaching

WegBereiders biedt al jaren loopbaancoaching aan. Loopbaan coaching kan voor iedereen van toepassing zijn in zijn of haar carriere.

Een loopbaancoach is iemand die mensen begeleid in het proces van een baan zoeken. In dit artikel leest u meer over de aanpak wat betreft loopbaancoaching. Wilt u meer weten over wat een loobaancoach precies is, lees dan hier verder. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier voor vragen of extra informatie.

Hoe ziet een coaching sessie eruit met een loopbaancoach?

Wij gaan altijd oplossingsgericht te werk. Dit betekend dat we snel tot de kern komen en alle opties open houden. Er is voor iedereen een passende coach en werk wordt afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Omdat iedereen natuurlijk andere wensen en behoeften heeft.

Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste punten rondom loopbaancoaching:

  • Het kan gaan om een coaching gesprek maar ook om een burn-out klachten verhelpen sessie.
  • Er is voldoende tijd voor afstemming vooraf, diepgang in de sessie en de afronding.¬†Andere tijdsduur is bespreekbaar.
  • Tarieven varieren.
  • Loopbaancoaching kan ook vergoed worden door jouw organisatie of bedrijf. Vraag dit altijd aan bij uw werkgever.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat een loopbaancoach niet uw problemen verhelpt. De coach is er om samen met u een spiegel voor te houden en te kijken waar er mogelijkheden liggen. de coach zorgt er uiteindelijk samen met u voor dat doelen worden bereikt die alvorens zijn opgesteld. Het kan zo zijn dat een coach niet bij u past. Daarom is het belangrijk om tijdens een intake gesprek goed na te gaan of u een prettig gevoel krijgt bij deze persoon. Zo niet, dan zijn er nog tal van andere coaches voor u beschikbaar die u maar al te graag willen helpen.

Welke voordelen zijn er?

U vraagt zich nu natuurlijk af; ik kan het toch ook wel zelf. Toch biedt een loopbaancoach perspectieven waar u waarschijnlijk zelf nooit aan heeft gedacht. Het is een investering in de toekomst. Ongeacht welke leeftijd u heeft. Een coach helpt u om uzelf te helpen. U ontvangt tools en tips om zelf mee aan de slag te kunnen. Daarnaast geeft het rust en hopelijk komt u uiteindelijk terecht op de plek waar u thuis hoort en gelukkig bent.

 

2 mensen bespreken loopbaancoaching

Kiest u voor een loopbaancoach?

Het is niet iets om u voor te schamen om samen te werken met een loopbaancoach. Integendeel, het toont moed om zo intensief aan uzelf en uw carriere te werken. Bekijk ook eens onze andere interessante artikelen. En, bent u na dit artikel overtuigd om gebruik te maken van een loopbaancoach?

Back To Top