skip to Main Content
Loopbaancoaching Voor 50-plussers

Loopbaancoaching voor 50-plussers

Als 50-plusser heeft u vaak wel tientallen jaren ervaring in dezelfde sector of u heeft gewerkt in verschillende sectoren. Hierdoor denken veel mensen om een nieuwe avontuur te begaan. Loopbaancoaching voor 50-plussers is zeker waardevol. Dit komt doordat u veel kennis, vaardigheden en misschien wel speciaal bent in een bepaald vak. Opzoek naar een nieuwe baan of een carriereswitch maken op zo een leeftijd kan spannend zijn. U loopt niet meer met vragen, heb contact met een loopbaancoach en krijg inzicht in vele mogelijkheden.

Waarom een jobcoach voor 50-plusser?

Als u uzelf herkent in een van de benoemde punten boven aan de tekst of als u ontevreden bent over uw bepaalde situatie, kan een loopbaancoach u helpen. Een jobcoach is een persoonlijk aanspreekpunt. U kunt een jobcoach wel vergelijken met een psycholoog. Een loopbaan coach luistert naar uw werkgerelateerd verhaal en probeert u aan te sturen tijdens het gesprek. Dat doen een loopbaancoach om u inzicht te geven in je handeling.

Hoe vind u als 50-plusser de juiste loopbaancoach?

Met al u ervaring heeft u ook recht op een goede loopbaancoach die ook veel ervaring heeft. Wie kan u anders helpen, want u heeft wel een goede loopbaancoach nodig die met mensen werkt die veel werkervaring hebben. Hierbij een paar tips om een goede loopbaan coach te vinden. De volgende punten komen voor bij een goede loopbaancoach: De loopbaancoach heeft een gecertificeerde diploma, heeft ervaring in het coachen in zijn of haar vakgebied, luistert vooral en praat zo min mogelijk, velt geen oordeel, is empathisch, is positief, is stimulerend om je tot actie te laten komen en ten slotte beschikt hij over zelfkennis.

Loopbaancoaching voor 50-plusser, heeft dan zin?

Loopbaancoaching voor 50-plusser heeft zeker zin, want iedereen kan baat hebben bij loopbaancoaching. Uw werkervaring is waardevol en moet benut kunnen worden bij een nieuwe werkgever. Een loopbaancoach is er om u te helpen naar een geschikte baan die bij uw ambities past. U kunt ook kijken bij onze andere artikelen als u meer wilt weten over loopbaancoaching en de situatie met COVID-19.

Back To Top