skip to Main Content
Baan Kwijt Door Corona?

Baan kwijt door corona?

Hoe het begon

Het ene na het andere bedrijf maakt bekend veel mensen ontslagen worden. De reden hiervoor is COVID-19. Er zijn minder vluchten, minder treinreizen, minder vakanties, minder festivals en ga zo maar door. Hierdoor  zijn de banen niet voor het oprapen en zitten veel mensen thuis zonder baan. Dit is heel ernstig voor veel mensen.

Hoe verder?

Op zaterdag 1 augustus kan iedereen die het nodig heeft recht krijgen op een gratis loopbaangesprek. Mensen vanaf 18 jaar tot mensen die pensioengerichte leeftijd hebben, kunnen zich bij een loopbaancoach melden voor een gesprek. Door COVID-19 werden veel mensen ontslagen, liggen banen niet voor het rapen en denken mensen over hun toekomst. Hoe gaan we verder?

Een ervaren man genaamd Jeroen Harterink (43) heeft al een traject doorlopen en kan uit ervaring spreken en raad iedereen aan om het traject ook te volgen. Jeroen werkte bij een telecombedrijf, hier raakte hij ook zijn baan kwijt door COVID-19. Hierdoor kwam hij in contact met loopbaancoaching. Door het traject te volgen met de loopbaancoach kreeg hij andere gedachtes en verbeterde hij zijn leven.

Andere banen?

Door COVID-19 zijn veel mensen hun baan verloren in hun functie. Daarentegen staan in andere sectoren werkgevers juist te springen voor personeel. Bijvoorbeeld monteurs, leerkrachten, accountants en hoveniers. De vraag is passen de banen in de voorbeelden bij de mensen hun eigenschappen en kwaliteiten, want je wilt niet werken bij een bedrijf waarbij jij jouw eigenschappen en kwaliteiten niet kan toepassen.

Burn-out klachten

Door extra stress rondom de Coronacrisis en werk kan een burn-out op de loer liggen. De meest voorkomende klachten bij een burn-out zijn lichamelijke uitputting, niet meer op kunnen laden, concentratie- en geheugenklachten, gevoelens van incompetentie en kwaadheid, gevoel van falen, slaapproblemen, piekeren, gespannen zijn en nergens meer toe kunnen komen. Daarnaast zijn er ook pijnklachten zoals hoofdpijn, maagpijn en/of spierpijn. Mensen met een burn-out wachten vaak pas tot dit moment met het vragen om hulp, vaak is er een gevoel van schaamte en falen. Een loopbaancoach kan u ook helpen met het herstellen van een burn-out.

 

Back To Top