skip to Main Content
Wat Is Loopbaancoaching?

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoach

Wat is een loopbaancoach? Wat doet een loopbaancoach? Al deze vragen worden hier duidelijk uitgelegd. Loopbaancoaching staat in het teken om levens-/werkrichting te plannen. Loopbaancoaching kan op verschillende momenten voorkomen, bijvoorbeeld: wanneer u een beroepskeuze moet maken, waardoor u de volgende stap in je carriere aangaat. Loopbaancoaching gaat niet alleen om het vinden van het juiste beroep, maar ook om mensen te helpen die een burn-out hebben of ontslagen zijn. Hoe gaat een loopbaan begeleider te werk? U gaat samen met uw coach op onderzoek uit naar je interesses, drijfveren en kwaliteiten, want dit is belangrijk voor uw toekomstige beroepskeuze. Vervolgens wanneer deze 3 punten in kaart zijn gebracht ontwikkelen wij samen een actieplan hoe uw eigenschappen het beste tot hun recht op de arbeidsmarkt komen.

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

Loopbaancoaching is geschikt voor iedereen. Zo kan een afgestudeerde starter tot mensen die al 20 jaar bij dezelfde bedrijf werken in aanraking komen met een loopbaancoaching. Uit onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van de Nederlanders haar/zijn baan niet meer leuk vinden. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn zoals stress op het werk, problemen kunnen hebben met collega’s, zich ondergewaardeerd voelen en de uitdaging de ze verwachten kwijt zijn. De vraag die hieruit vaak wordt geconcludeerd is: Vind ik mijn baan nog leuk? Mensen kunnen van hun functie ontgroeid zijn. Zij hebben een baan waarvan hun eigenschap of kwaliteit niet kunnen toepassen.

Waarom een loopbaancoach?

  • Extra houvast door samen te werken met een loopbaancoach
  • Meer kans op het vinden van werk dat bij u past
  • Beter weten wat u wel en niet wilt in een baan
  • Een loopbaancoach geeft u extra zekerheid 

Hoe zit het met de studenten?

Bij studenten zit het zo. De studenten komen net van school en hebben het idee dat ze hun droombaan zelf kunnen maken. Het bewust kiezen van een baan wordt enorm onderschat door vele studenten. Na hun opleiding kijken de studenten rond naar een baan, de eerste baan die zij aangeboden krijgen nemen ze aan. Er zijn maar weinig studenten die kijken welke baan aan hun eisen en omgeving voldoet. Een omgeving die past bij hun persoonlijkheid en hun manier van werken en leren. 

 

Back To Top